Cikóriakávé tönkölybúzával és maca-val
Pörkölt cikória, ősi tönkölybúza és mítikus maca. Ez a "kávé" nemcsak remek ízt kínál, hanem sok történetet és értékes anyagok széles skáláját is hozzá. Kivéve a koffeint, amit biztosan nem talál benne. Ennek ellenére nagyszerű lökést fog adni a mindennapi tevékenységekhez. A modern cikóriaital a munkában és a pihenés alatt is partnere lesz.
Összetétel
Cikória gyökér, Tönkölybúza, MacaInfúzió és íz
A cikória kávé tönkölybúzával és maca-val egyedülálló ízprofilt kínál. Finomnak mondható, enyhén édeskés felhanggal. Ezt egészíti ki egy enyhén csípős utóíz. Összességében az ital sima és lágy, a tönkölybúza mogyorós árnyalataival és a cikória enyhén édes és fűszeres ízével, amelyek együttesen kellemes és összetett ízélményt nyújtanak.
Eredete
A cikória kávé a cikórianövény gyökeréből készül. A gyökereket először alacsony hőmérsékleten meg kell szárítani, majd a feldolgozók hagyják kihűlni, és az őrölt kávéhoz hasonló finomságúra őrlik. Az ilyen őrölt cikóriagyökér közvetlenül használható az ital elkészítéséhez, de ismert arról is, hogy őrölt kávébabbal keverik (ízlés szerint különböző arányban).
Hogyan néz ki valójában a cikória (Cichorium intybus)? Az Asteraceae családba tartozó évelő gyógynövény, általában élénk kék virágokkal. Levelei salátákhoz használhatók, gyökeréből pedig, mint már tudjuk, kávépótlót készíthetünk. Ezenkívül inulint termel, amelyet az élelmiszeriparban édesítőszerként és rostforrásként használnak.
A tönkölybúza (Triticum spelta) egy olyan búzafajta, amelyet i. e. 5000 óta termesztenek. Európa egyes részein a bronzkortól a középkorig fontos alapélelmiszer volt. A búzával, az árpával és a rozzsal rokon, szénhidrátot, fehérjét és rostot, magasabb E-vitamin- és B-vitamin-komplexet, valamint olyan anyagokat tartalmaz, mint a niacin, szelén, cink, kalcium, magnézium, vas és mangán, amelyek fontos testi funkciókhoz szükségesek. A tönkölybúza és a hagyományos búza közötti legfőbb különbség a tönkölybúza nagyon kemény bevonata - ez védi a gabonát az időjárás okozta károktól, a szennyeződésektől és a parazitáktól.
A maca (Lepidium meyenii)egy Dél-Amerikában őshonos növény melyet évezredek óta értékes növénynek tartják jelentős tápértéke miatt, és néha "ayak chi-chira" vagy "peru-vina ginseng" néven is emlegetik. A növény körülbelül 15 centiméter magasra nő, hosszúkás levelei és fehér virágai vannak. A maca legfontosabb része a gyökér, amely céklára hasonlít, és sütve, főzve, szárítva fogyasztják illetve lekvár, puding vagy zabkása készítésére is alkalmas. Fitoösztrogén forrás, és elismert egészségügyi előnyei közé tartozik a termékenység és a hormonrendszer megfelelő működésének elősegítése. Figyelemre méltó, hogy olyan szervezetek, mint a NASA is érdeklődést mutattak a maca tulajdonságai iránt, és az űrhajósok táplálékkiegészítőjében használják.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
Öntse fel a Cikória kávét tönkölybúzával és maca-val 90-100 °C hőmérsékletű vízzel 100 ml vízhez 2 g/ 100 ml arányban.