06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Forró csokoládé - Mogyoróvajas

Kód: 1750

Ha jó kakaót szeretne kóstolni, válassza a ghánai kakaót. Ha pedig egy nagyszerű forró csokoládéra vágyik, válassza ezt. A mogyoróvajas forró csokoládé egyszerűen mesés. A közepes étcsokoládé jegyeit az édes és sós mogyorós finomságok sora egészíti ki. Csak öntse rá a tejet, és örökre bele fog szeretni.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 371 Ft /1000 g 1 137 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 05. 21.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ghána
Íz
Íz:
Földimogyoróvaj

Összetétel

Zsírszegény kakaópor 21%, Cukor, Szárított sovány tejpor, Só, Sűrítőanyag (E466), Tömörítőanyag (E341)

Krém és csokoládé íz

Forró csokoládé - mogyoróvajas közepesen keserű és természetesen gazdag csokoládéízzel rendelkezik. Ezt a mogyoróvaj kellemes nyomai támogatják, amely egyszerre édes és enyhén sós. Ennek a forró csokoládénak az aromája is nagyon jól illeszkedik az úgynevezett mogyoróvajéhoz.

Eredete 

Ha ennek a forró csokoládénak az eredetét keressük, akkor Ghánába kell mennünk. Itt nőnek a kakaófák (Theobroma cacao), amelyek magjából a kakaópor készül.

A ghánaiak körülbelül a 19. század vége óta termesztik a kakaófákat, és 1911 és 1976 között országuk volt a vezető kakaótermelő, a világ éves mennyiségének 40 százalékát szállítva. A helyi önkormányzat ezért átvette a kakaóipar irányítását, felügyeli a termelői árakat, támogatja a kutatóintézetet, ösztönzi a gazdákat a termés minőségének ellenőrzésére és a további teendőket. Az 1970-es években azonban Ghána nem állt jól e létfontosságú árucikk exportja terén. Sok gazda felhagyott a kakaótermesztéssel, a tüzek és a szárazságok pedig tovább rontották a helyzetet. A Nemzetközi Valutaalap és a Világbank a kakaópiac részleges reformját szorgalmazta. Ma Ghánában mintegy 1,6 millió ember foglalkozik kakaótermesztéssel, és hat régióban termesztenek kakaófákat.

A kakaófától a forró csokoládéig tartó út hihetetlenül hosszú. Kezdetben fontos megjegyezni, hogy a kakaóbabfáknak 5-15 évbe telik, mire egyáltalán virágozni kezdenek. Ha ez megtörtént, a gazdáknak meg kell várniuk a nagy termésű termést, és kézzel kell leszedniük - szó szerint úgy, hogy machetével lefejtik az ágakról. A bogyók húsából (vagy helyesebben a hüvelyekből) magukat a babokat szedik ki, amelyeknek néhány napig erjedniük kell, majd meg kell száradniuk.

A kakaóbabot ezután feldolgozóüzemekbe szállítják, ahol pörkölik, őrlik és préselik. Az így kapott masszát szétválasztják, hogy kakaóport és kakaóvajat kapjanak. Csak az így előállított kakaóporból lehetett "kikeverni" a mogyoróvajas forró csokoládét. Néhány csepp aroma, cukor, sovány tejpor és néhány más összetevő hozzáadásával az eredmény egy olyan finomság, amelyet reggelire, uzsonnára és vacsorára is fogyaszthat.

Fogyasztása nem ajánlott laktózérzékenyek számára.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Öntsünk 3-4 teáskanál forró csokoládét (20g-26g) egy csészébe. Öntsünk rá 200 ml forró tejet vagy vizet.

A tejjel készült csokoládéital enyhébb ízű és sűrűbb, krémesebb állagú lesz.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1550 kj / 370 kcal
Zsírok: 2,8
ebből telített zsírok: 1,6
Szénhidrátok: 70
ebből cukrok: 68
Fehérjék: 12
Só: 0,7
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


VANÍLIÁS szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

VANÍLIÁS szemes kávé

A hagyományos és népszerű vaníliás íz az ültetvény-kávénak selymes lágyságot kölcsönöz. Az aromás fűszert minden háztartásban ismerik, nélkülözhetetlen néhány étel, ital és parfüm elkészítéséhez. Nem is csoda, ha a kávét is ízesítik vele. A mi pörkölő mesterünk maximális figyelmet fordít az ízesített kávékra. És így a legjobb minőséget kínálhatjuk! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2024. 05. 21.

CRÉME BRULÉE szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CRÉME BRULÉE szemes kávé

Tojássárgája, cukor és tejszín, mindez karamellel koronázva! Az egyik legfinomabb desszertet varázsoltuk a kiváló ültetvény kávéba. Az ok nagyon egyszerű - ez a nyalánkság majdnem diétás, tehát ezúttal torkoskodhat lelkiismeret furdalás nélkül. Az ízesített Creme brulee kávé teljesen kényeztetést jelent mindenki számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2024. 05. 21.

PÁRIZSI ÉJSZAKA instant kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PÁRIZSI ÉJSZAKA instant kávé

Nyolcvan százalék arabika, húsz százalék robuszta. Mexikó legjobb ültetvényeiről származik, belőle készül a kitűnő oldhatóság. Illatos, mint a nagyvárosi nyári éjszaka, vonzó, mint a legtitkosabb vágy és olyan ízletes, hogy függőséget okoz. Aki imádja a romantikát egy kis fűszeres lehelettel, nem hagyhatja ki a Párizsi éjszakát sem. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 281 Ft /1000 g 1 428 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2024. 05. 21.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »