06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KAKAÓPOR - PERU (10/12)

Kód: 1069
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Bár Peru nem tartozik a világ legnagyobb kakaó termelők közé, de nem szabad kihagyni. A 71ezer tonnát, amelyet a világbörzére szállít, megérdemli a figyelmet. Egy a kevés ország közül, amely lágy és aromás kakaót gyárt. A kakaóbabok majdnem mindenhol nőnek, úgy a parton, mint az Amazon esőerdőben is. 

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 415 Ft /1000 g 1 441 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2024. 05. 20.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Vidék
Vidék:
Pachiza
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
328m
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

100% Kakaó

A kakaó íze

A Peru kakaópor íze lágy és finom. Sötét piros színű, 10-12 százalék a kakaóvajat tartalmaz.

Származása

Ahogy már említettük, a kakaófa (Theobroma cacao) Peruban valóban sok helyen növekszik. A legtermékenyebb területek Tumbesba Piura, San Martin, Amazonas, Ucayali, Cajamarca, Huanuco, Junin és Cusco. A kis ültetvények gondozását az egész család végzi, az értékesítéséből származó jövedelem általában az egyetlen bevételük. Ebből az okból kifolyólag általában szövetkezetekhez csatlakoznak.

A termelők a vételár egy részét szociális programokba, a helyi iskolákba, vagy az egészségügybe fektetik.

A kakaófa egy örökzöld trópusi fa. Természetes körülmények között 6-10 m magasságik növekszik, de az ültetvényeken a magasságukat 3-8 méteren tartják. A virágjai közvetlenül a törzsön nőnek, évente több ezerre is felnőhet a számuk. Csak különleges muslicák képesek beporozni a virágokat, 100 virágból csak 1 változik át termésé. Amikor ez bekövetkezik, 6 hónap elteltével 30 centiméteres sárga, vörös vagy lila színű termések jelennek meg a fa törzsén. A termések belsejében 20-60 darab magocska van elrejtve, azaz kakaóbab. A gyümölcsöket a termelők machete segítségével, vagy egy speciális késsel egy hosszú rúdon takarítják be. Rendkívül fontos, hogy ne sértsék meg a helyet, ahol a termés a fa törzséhez kapcsolódott, mivel a helyén egy másik virág fog életre kelni. A kakaóbabok betakarítását és átválogatását manuálisan végzik. A kakaóbabokat erjesztő tartályokba öntik. A

természetes fermentáció bekövetkeztével a cellulóz maradványok lebomlanak a babokról, így azok megszabadulnak a keserű ízüktől és a csersavtól is. Az erjesztés általában 1-6 napig tart. Termést végül a napon, vagy speciális szárítógépekben szárítják. A babok víztartalma 55ről -6 százalékra csökken.

Miután a fermentált kakaóbabokat a gyárakba szállították, meg kell tisztítani őket, eltávolítani a köveket, fadarabkákat, vagy a juta zsákokból származó rostokat. Ezután a babot kihámozzák, szétzúzzák és megpörkölik. Miután a kakaóbabok áthaladtak a kakaómalmon kakaó tömeg jön létre, amelyet 80-90 fokos hőmérsékleten préselnek. Ezzel az eljárással választják el a kakaóvajat. A megmaradt tömeget tovább zúzzák és keverik, amíg kakaópor nem keletkezik. A kakaót szuperélelmiszernek titulálják. Nem is csoda. Minden élelmiszer közül a legtöbb antioxidánst tartalmazza. Ezen kívül gazdag A és E vitaminokban, vasban, kalciumban, magnéziumban és cinkben. Hozzájárul a szellemi és fizikai jóléthez, regenerál, természetes antidepresszánsnak is minősül.

A kakaópor fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. A termék fogyasztása egészségkárosodást okozhat a kakaóallergiában szenvedőknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Hatásai - kávék

Kakaó
Hatásai - Kakaó

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

Alkalmas ízletes kakaó készítésére. Elkészíthető hagyományos tejjel, szójatejjel vagy rizstejjel. Tökéletes desszertek sütéséhez is.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g kakaópor
energia érték: 1428kJ / 343 kcal
Zsírok: 11 g
ebből telített zsírok: 0,5 g
Szénhidrátok: 23 g
ebből cukrok: 0.5 g
Fehérjék: 22,5 g
Só: 0.05 g
Rost: 31 g
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 3.

Értékelés: kitűnő
A kakaó nagyon jól kombinálható tejjel és desszertekkel.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CSOKOLÁDÉ LENCSÉK TANZANIE ORIGIN 75%
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK TANZANIE ORIGIN 75%

Casanova és madam du Barry is megadta magát neki. Az aztékok is imádták. Mi a csokoládé iránti csodálatot a tökéletességig valósítottuk meg. Nemcsak italokban található, de élelmiszerekben, krémekben, parfümökben és még ki tudja hol mindenhol. Merítse bele szaglószervét az elbűvölő illatba, nyalja le szájáról a keserű finomságot. A Tanzániából szállított csoki lencsékből bármit készíthet, amire csak gondolni tud. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
27 040 Ft /1000 g 2 704 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2024. 05. 20.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaó por

A legjobb minőségű kakaó babok, professzionális feldolgozás és egyedülálló íz világ. A Kakao Plein Aroma-t az első kanálnál megkedveli. Kitűnő italok, desszertek és péksütemények készítésére. A közép barna színű tiszta kakaópor a konyhai kísérletezései során megadja az igazi szikrát. Higgye el, hogy nemcsak a karácsonyi sütemények, de vele a vasárnapi kalács is tökéletesre sikerül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 334 Ft /1000 g 2 033 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 2024. 05. 20.

KAKAÓPOR - SANTO DOMINGO (10/12)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KAKAÓPOR - SANTO DOMINGO (10/12)

Alacsony zsírt, magas élmény tartalom. Keverjen két kanállal belőle meleg tehén, szója, mandula, rizs vagy kókusz tejbe. Minden alkalommal elvarázsolja az egzotikus illatával és isteni finom ízével. A Santo Domingo kakaó por nem hiányozhat. Reggeli kakaó nélkül olyan, mint a mosoly öröm nélkül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »