06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%

Kód: 995

Csokis hab? Csokis brownies? Csokoládés szarvasgomba? Minden lehetséges! Ha 72 százalékos csokoládéból készíti a desszertet, egy-kettő elpusztítják. A lencsék Haitiről, ami régebben Santo Domingo néven szerepelt, a kulináris képességeit három fokkal feljebb viszi. Ha a keserű finomság ízét fogja ízlelgetni, jusson eszébe a sok földműves a Karib-szigetekről. A kemény munkájuk és kitartásuk...

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
26 120 Ft /1000 g 2 612 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2024. 05. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Haiti
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

Kakaó Santo Domingo 70%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília por

Az ízéről

A Karib-tenger térségéről származó keserű-csokoládé lencsék fogyasztása felmelegítik, sima, harmonikus, egzotikus ízűek. Készítsen belőlük egy italt, vagy egy desszertet az eredménye mindig nagyszerű lesz.

Származása

Haitit, ugyanúgy, mint számos más szomszédos országot az európaiak számára Kolumbusz Kristóf fedezte fel az első hajóútja során. Hispaniola nyugati részén fekszik. A 20. század elején a területének 60 százalékát eredetileg erdők borították. Sajnos ma a túlnyomó többségük ki van vágva. Ennek az oka a helyi lakosság jelentős szegénysége, akik tüzelőanyagként használják a fákat. 2010-ben pusztító földrengés sújtotta Haitit. A gazdasága a mai napig nem jött rendbe a földrengés után. Haiti ma egész Amerika legszegényebb állama- a lakossága 80 százaléka a szegénység határa alatt él. Épp ezért Haiti erős külföldi támogatásban részesül.

Az egyik megélhetési lehetőség a kistermelők számára a kakaófa (Theobroma cacao) termesztése. A világ kakaó iránti kereslete növekszik, a haitiaknak jó esélyük van a világpiacon jó eredményeket elérni. Nagy versenyelőnyük az ökológiai termesztésű fákról származó finom, aromás kakaó termelése. Az eredeti Criollo fajta fák terméseit és abból származó termékeket a cukrászok és a luxuscsokoládé gyártók egész Európában keresik.

Ahogy azt 2013-ban, a FOMIN-nak Nara Meli-t és Yolanda Strachan megírta, bár a kakaó Haiti második legnagyobb exportterméke, a mennyisége továbbra is nagyon alacsony. Az ország csak 4000 tonnát exportált évente. Ennek az oka a nagyon kis családi ültetvények (általában kb. 0,5 hektáron) és öreg fák (több mint 30 évesek), amelyek már nem termelnek olyan sok termést. A mezőgazdasági termelők kevesebb, mint egyötöde dolgozik szövetkezetekben, a szövetkezetek segítenek a kisgazdászoknak hozzáférni a kakaó piacokhoz.

A kakaófákat évente kétszer szüretelik. A nagy, barázdált hüvelyekből el kell távolítaniuk a kakaómagokat (babokat), 2-8 napig fermentálják, majd ki kell szárítaniuk a napsütésben. A csokoládé előállításához a babot pörkölni, zúzni és őrölni kell. Ez kakaómasszát eredményez, amely elválasztja a kakaóvajat és a kakaóport. További összetevők és kihívásokkal teli technológiai folyamat hozzáadásával jön létre a csokoládé.

A csokoládé gyakori fogyasztását az orvosok nem ajánlják. Azonban kimutatták, hogy ha nagy mennyiségű kakaót tartalmaz, akkor nagyon kedvező hatást gyakorolhat a fogyasztó szervezetére. A csokoládé javítja a hangulatot, elősegíti a fizikai és mentális harmóniát, segít a fertőzések leküzdésében és csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kockázatát.

A Saint Dominigue origin csokoládé lencsék fogyasztása vegetáriánusok és vegánok számára alkalmas. Ami az allergéneket illeti, óvatosnak kell lenniük a tejallergia, kakaó és vanillin allergiában szenvedő embereknek. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.

12-20 ° C-on tárolandó.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé pasztilla
energia érték: 2 380 kJ / 569 kcal
Zsírok: 43,1 g
ebből telített zsírok: 25,9 g
Szénhidrátok: 30,7 g
ebből cukrok: 27 g
Fehérjék: 7,6 g
Só: 0,02 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2024. 05. 17.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK GHANA ORIGIN TEJES 42%
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK GHANA ORIGIN TEJES 42%

Ez aztán nyalánkság a javából! Eredeti tejes csoki 42 százalék kakaóval, vidámmá teszi még a legszomorúbb napot is. Annak ellenére, hogy az íze fantasztikus, antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek jó kedvre derítenek és feltöltenek energiával. Kóstolgassa a csokoládét olyan országból, amely a világ minden tájára utazik. Nagyon finom tejben, öntetnek, desszertnek, csak úgy, akár egy jó könyv olvasása mellé. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
25 569 Ft /1000 g 2 557 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2024. 05. 17.

15% KEDVEZMÉNY
FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - KARAMELL
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - KARAMELL

Ha van egy bögréje  teje és egy kanala, akkor a boldogságához már  csak a forró csokoládé hiányzik. A  keverék kiváló minőségű kakaó és nádcukor jó hangulatot hozhat, és ösztönözheti  munkára vagy  sportra. Nem csoda, hogy  kakaóval kényeztetik magukat az emberek  szerelemben, kisgyerekek és az idősek. Mindannyian tudjuk, mi a boldogság. Csatlakozzon hozzájuk, és édesítse reggelét vagy délutánját egészséges forró csokoládéval. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 961 Ft /1000 g 10 167 Ft /1000 g 1 017 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2024. 05. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »